Zaj-baj

Zaj-baj

Gyorsjelentés - július 4.

2015. július 04. - paranoise

Meglepően hosszú nyugalom volt mostanában, a "ballagás hétvégéje" óta (június 12-14.) igazából nem hallottunk különösebb zajongást - akkor persze bőven, a már részletezett péntek éjszaka után szombat este-éjjel is állt a bál valamelyik helyszínen (hogy pontosan hol, azt ezúttal nem sikerült kiderítenem, vagy a Rio, vagy a Track lehetett).

Titokban bíztam benne, hogy az a pár nap talán elég sokaknál verte ki a biztosítékot ahhoz, hogy "kedvenc" helyeink (Barba Negra Track, Budapest Park) kicsit csendesebbek legyenek a jövőben. Az egyik szomszédunk például 12-én éjjel üvöltve veszekedett a Track-kel (lyukra futott szegény, akkor már rég a Rio bulija miatt virrasztottunk...), a közelben lakó unokatestvérem pedig a XI. kerületi Önkormányzattal beszélgetett egy jót a következő héten. Jut eszembe: ha valakinek a miénkhez hasonló gondja lenne, keresse bizalommal őket telefonon, vagy még inkább e-mailben: érzékelhetően azonosulnak a problémával, s talán, ha elég bejelentést kapnak, tenni is tudnak / akarnak valamit. (http://kozigazgatas.ujbuda.hu/polgarmesteri-hivatal/jegyzo)

Nos, eddig tartott a hiú remény, pedig már tényleg kezdtem meghatódni. Ma este a Barba Negra Track Zorall-koncertet rendezett, s úgy látszik, megint szabadnapos volt a hangtechnikus, csak a 110 éves, töksüket nagypapáját sikerült beszervezni a pult mögé... Baromi jó ám hőségriadóban, a 30 fokos tetőtérben hermetikusan bezárt ablakok mögött várni, hogy vége legyen a koncertnek - a zene egyébként akár még jó is lehetett, csak miért kell nekem is hallgatnom, itthon, jegy nélkül, kilométerekre a helyszíntől?

Azt hiszem, holnap minden meggyőződésem ellenére írok egy levelet Újbuda jegyzőjének. Ha harc, hát legyen...

 

paranoise

 

süti beállítások módosítása