Zaj-baj

Zaj-baj

Villámkérdés

2015. június 13. - paranoise

Feltűnt már valakinek, hogy a XI. kerület (pontosabban, nehogy belekössenek: Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata) által engedélyezett két nagyobb éjszakai szórakozóhely - Cafe del Rio, Barba Negra Track - a kerülethatáron helyezkedik el, és a színpada kifelé, a kerülethatár felé néz? Azaz: az Önkormányzat úgy engedélyezi ezen helyek működését, hogy a zajszennyezést a szomszédos (és távolabbi) kerületekre önti, majd mossa kezeit...

Persze hasonló a helyzet a Budapest Parkkal is: az a IX. kerület területén, a helyi önkormányzat (Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata) engedélyével működik, de a színpada Csepel és Dél-Buda felé néz (igaz, az OBI épülete megtöri és árnyékolja a hangot), az éjszakai bulik helyszíne pedig (Park Dance Aréna) a Ferencvárosi Pályaudvart, azon túl pedig Kispest és Pesterzsébet északnyugati részét szórja meg a hangszeméttel.

Kicsit olyan ez, mint a rábakeresztúri (Heiligenkreuz im Lafnitztal; A) szemétégető története: a határtól pár száz méterre építették volna fel a sógorok, és nem értették, mi vele a probléma. Hát az, hogy az uralkodó szélirány szerint az összes égéstermék magyar területre, Szentgotthárdra jött volna át. (A terv végül szó szerint füstbe ment, részletek többek közt itt - de előtte hat évig rettegtek a szentgotthárdiak). Gusztusos eljárás, nem?

 

paranoise

 

süti beállítások módosítása