Zaj-baj

Zaj-baj

World is Mine?

2016. július 30. - paranoise

Nem azért nem írtam mostanában, mert ellustultam (na jó, ez is benne van), hanem, mert ebben a szezonban, csodák csodája, úgy tűnik, valami megváltozott. Oké, a szezonnyitó környékén, április végén volt némi lárma a Budapest Park felől, ekkor küldtünk is nekik egy kissé provokatív kérdésekkel teli levelet (válasz persze nem érkezett), s egy bejegyzés is született, de eddig nem volt rá szükség, hogy élesítsük - azóta ugyanis nem tapasztaltunk olyan mértékű éjszakai zajongást, ami kiérdemelte volna újabb bejegyzés közzétételét. (Ugyanis - talán páran már észrevették - csak akkor írunk a blogra, ha arra valamelyik bulitanya okot ad, feleslegesen nem szoktunk piszkálódni.) Hallottunk némi dübörgést a Parktól, egy-két Barba Negra Track-koncert is elhallatszott idáig, főleg szelesebb estéken, de a korábbi évekhez képest elenyésző zajszintet tapasztaltunk.

Ennek valószínűleg legkevésbé az az oka, hogy kedvenc bulihelyszíneink idén halkabban működnek. Viszont a BNT pár fokkal észak felé fordította a színpadot a korábbiaknál, s így az már nem pont felénk irányul, a Park pedig teljesen átrendezte a területet - ők azért tudnak hangosak lenni, ezt április végén tapasztalhattuk.

Egészen ma estig-éjszakáig tehát nagyjából béke volt és nyugalom, de ma Övék a Világ - mármint azoké, akik a Cafe del Rióban csapatják ma éjjel. World is Mine, megint XXL színpad van, ami sajnos megint azt jelenti, hogy a fél város (de legalábbis a Fehérvári út környéke, Észak-Csepel és Dél-Pest) nem sokat fog aludni ma éjszaka. Világos az üzenet: a Világ az Övék, nem pedig a Miénk. Nota Bene: felhívni nem lehet őket, nem veszik fel, pedig megpróbáltam kultúrmódon kommunikálni velük. Már fél 11 körül kezdődött a dübörgés, ami éjfél után kicsit elcsitult. Most, hajnali fél 3-kor olyan a hanghatás, mintha a szomszéd a hipermenő autóhifijét az utcán járatná csúcsra - minden egyes hang remekül hallatszik, mélyek és magasak, hangosabban, mint ahogy én bent a szobában zenét hallgatnék. Ablak, ajtó hermetikusan zárva. Alvásra, pihenésre esély sincs. Még tv-t sem lehet nézni, mert ahhoz, hogy normálisan halljam a zajtól, olyan hangosra kellene állítanom, amivel már én zavarnám a szomszédot. Kedves XI. kerületi önkormányzat, nagyon érdekelne, név szerint, ki engedélyezte ezt a mai bulit!

Mert tulajdonképpen csak a XI. kerületi önkormányzatot nem értem. Évek óta tapasztaljuk, tudjuk, hogy a Rio monstre rendezvényei (szerencsére kevés ilyen van) rendkívül hangosak. Évek óta mégis megkapják az engedélyt ezekre a bulikra, amelyek évek óta nem csak a XI. kerületieket, hanem rajtuk kívül még jópár ezer embert zavarnak az éjszakai pihenésben. Övék a Világ.

paranoise

süti beállítások módosítása