Zaj-baj

Zaj-baj

Gyorsjelentés - június 12.

2015. június 13. - paranoise

Kicsit elvesztettem a fonalat, de azért, ha nem is pontos dátumokkal, megpróbálom visszaidézni az elmúlt hónap élményeit... Időm van rá, ma este a Barba Negra Track adott nekünk koncertet ajándékba (Kowalsky meg a Vega), pedig a kutya se kérte...  Legalább a telefont felvették, állítólag tv-felvétel volt, bár ez minket pont baromira nem vigasztal.
Hogy az éjszakánk is szép legyen, arról idei új versenyzőnk, a Cafe del Rio gondoskodik (Holi Peace Budapest), éjjel 11 óta ordít a DJ, mint a sakál, s olyan hangerővel dübörög a zene tucc-tucc, hogy remegnek a falak (tényleg, konkrétan), egyszerűen képtelenség aludni tőle. A telefont ők is felvették, ez azért valahol tisztességes dolog, de halkabbak ettől persze nem lettek... Szóval most ráérek írogatni.

A Barba Negra Track esti koncertjei május vége felé többször is megrezegtették az ablaktáblákat. Egy este - sajnos arra már nem emlékszem, melyik volt, talán 26-a? - el is mentem a Rákóczi-hídhoz, nem voltam ugyanis biztos benne, hogy a Track, vagy a Park olyan irdatlanul hangos. Azóta még pontosabban meg tudom különböztetni őket, irány és hangszín alapján is (a Track színpada pont erre néz, remekül hallatszik magas és mély egyaránt, általában még a konf is, a Park kicsit tompább). Remek volt az Ossian koncertje is, végighallgattuk, bár a fene se vágyott rá... A telefont ezeken a napokon is felvette a Track, kedvesek is voltak, megértőek is, udvariasak is, és azóta egészen ma estig, bármily meglepő, nem hallottuk őket.

A Park 31-én éjjel volt a legdurvább, leghangosabb. Érdekes, csak éjjel 1 óra körül kezdtük hallani (kb. fél 12-ig ébren voltam, addig egyáltalán nem hallatszott), aztán hajnali 5-ig folyamatosan egyre hangosabb lett a tucc-tucc. Tényleg, nem tudja valaki, ez miért van? Hajnalra megsüketül a közönség? Vagy inkább a hangmérnök hangmester technikus gombtekergető? (Egyébként - sok-sok zárójelben - ez is megérne egy posztot, majd ha legközelebb nem lehet aludni az éjszakai zajongástól, talán írok is róla: mit hallanak még ezek a gyerekek, akik estéről-estére ott állnak a pult mögött mindenfajta zajvédelem nélkül 80-100dB-ben? Szegények azt hiszik, hogy tök jó a hallásuk, meg hogy a hangminőség valójában hangerőt jelent, meg hogy ők hangmérnökök ám - pedig sokszor még technikusnak is kevesek, jó esetben egyszer valaki megmutatta nekik, mit kell tekergetni, meg elmesélte a szimmetrikus kábelezést... respect a kivételnek...)
Még egy jellemző tény: a Park eddig az egyetlen, ahol éjjel, sőt egész hétvégén NINCS telefon, nem lehet őket elérni, ergo jelezni sem lehet nekik, ha baromi hangosak. No comment...

Ami viszont jó és meglepő: Júniusban egészen a mai napig (ez majdnem két teljes hét) sehonnan semmi lárma nem hallatszott, már majdnem kezdtem meghatódni, csak aztán jött a ma éjszaka...

 

paranoise

süti beállítások módosítása