Zaj-baj

Zaj-baj

Ujjé, a Ligetben nagyszerű...

2015. december 13. - paranoise

Az előző bejegyzés folytatása végül elmaradt - egyszerűen feleslegesnek tartottam tízszer egymás után leírni, hogy már megint hangos a buli. De ha már teljesen váratlanul a tél (vagy ősz? vagy tavasz? vagy mi...) közepén írok új posztot, pár szóban mégis visszatérek rá.

Az őszi időszak egyébként aránylag nyugalmasan telt - valahogy szeptemberben már kisebb a bulihangulat, úgy látszik. Volt egy-két hangosra sikeredett BNT-koncert, különösen emlékezetes a szeptember 12-ei Ossian-találkozó (felhívni már nem lehetett őket). A Budapest Park is kitett magáért olykor, a szezonzáró hétvége (szeptember 25-26.) pedig mindkét helyszínen jókora durranás lehetett - szó szerint, mert este a BNT-től semmi mást nem lehett hallgatni, csak őket, aludni pedig a Park miatt nemigen tudtunk.

Ami igazán kiverte a biztosítékot, az a BME szokásos őszi tanévkezdő őrülete (BME Egyetemi Napok). Ez egyébként biztosan jó rendezvény, de hangerőben bőven veri akármelyik fixen telepített koncerthelyszínt. Kontroll nélkül szállnak a decibelek a szélrózsa (majdnem) minden irányába, ráadásul nem is a hét végén, hogy legalább másnap kipihenhesse az ember az éjszakai virrasztást. Hogy ki az a hü... (de kíváncsi vagyok, ki az), aki ezt a rendezvényt így engedélyezi...? Persze gondolom, leginkább a XI. kerületi önkormányzatnál lehetne érdeklődni. (Tényleg érdekes, hogy a fél várost zajjal beterítő események döntő részén ők, és a IX. kerület osztoznak, mint engedélyezők.)

A gyenge is hatalmas túlzás erre a helyre. Ez az a hely, ahol bármikor bárkit kirabolnak, drogot kevernek az italába és a biztonságiak a bajba jutott embert maximum az utcára teszik ki. Segítőkészség nulla.

A fenti idézet már egy másik történethez tartozik. Korábban is megemlítettem már a Liget Clubot; először idén február táján észleltem, hogy új irányból, nyilvánvalóan fedett helyről kapunk nyomokban zenei elemeket tartalmazó éjszakai zajt. Ilyenkor csukva az ablak itthon is, meg valószínűleg a szórakozóhelyen is, kivéve, ha szellőztetnek, így nagy gondot nem okozott a zajongás - ha felébredtem éjszaka, egyszer-kétszer hallottam őket, de a pihenést nem zavarta. Ettől még persze nem örültem neki...
Ősz óta viszont egyre hangosabbak, s ma először már ott tartunk, hogy nem lehet tőlük aludni. Hogy ezt hogy sikerül elérniük, nem tudom. Lehet, hogy tárva-nyitva ajtó-ablak, mert azt azért nem hiszem, hogy fedett helyről másként ennyire ki tud szabadulni a zene zajongás.
Ma este fél 9 körül kezdődött a haddelhadd, és éjjel fél 4 tájban fokozódott odáig a hangerő, hogy végképp ellehetetlenült az alvás. Addig már kb. tíz alkalommal riadtam fel a döngő basszusra (csukott ablaknál!), végül meguntam. Biztos nagyszerű zenéket nyom (na jó, talán mégse...) Szecsei is, meg Cooky, nem is beszélve Niederről, Freeze-ről és BanDJ-ről (Istenem, micsoda nevek, borzalom...), de én momentán ma sem lettem volna kíváncsi rájuk.
Ja, mily meglepő: bár van a Liget Clubnak megadott telefonszáma, amin állítólag nyitvatartási időben elérhetőek, azt természetesen nem veszik fel. 
Egyébként jó kis hely lehet ez a Liget Club, az értékeléseiket olvasva. Ezek közül származik a fenti idézet, s búcsúzóként még néhányat ideemelek. Nyilván minden lónak és éremnek két oldala van, de azért ahol ilyen értékelések születnek - tömegesen, nem csak egy-kettő -, ott lehet valami bibi.
Társaságom egyik tagjának a bőrszíne sötétebb mint az átlag, ezért nem engedték be mondván zárva a hely.Ez már csak azért is lehetetlen mert nyolcan már bent ültünk.

Remélem jó napja volt annak a társaságnak, aki miatt a mi társaságunkból ketten telefon nélkül távoztunk, mindezt úgy, hogy összesen 5 percet töltöttünk bent ezen az "igényes" helyen. A legjobb része az estének azonban mindenképp az volt, amikor a biztonsági őr nevetve közölte, hogy ez itt mindennapos, nem kéne kiakadnunk. Köszi.

Undorító egy ocsmány hely. Egy iskolai afterpartyn az ember semmi rosszat nem csinál és megveri a két szutyokfejű "biztonságis", leszidják a sárga földig majd kidobják az utcára?!?! Egyet kérek mindenkitől. Soha be ne tegye a lábát ide senki, mert a világ szégyene a hely!!!!!!
paranoise
süti beállítások módosítása